A környezet megóvásához hozzátartozik, hogy kevesebb nyersanyagot használjunk fel, és amit lehet, folyamatosan visszaforgassunk. Ennek a folyamatnak egy részét szelektív hulladékgyűjtéssel lehet elérni. Ezt felismerve az ország több pontján már kialakult, vagy kialakulóban van a hulladékok szelektív gyűjtése. Az önkormányzatok folyamatosan próbálnak mindezeknek eleget tenni, ez azonban nem megy egyik napról a másikra. Munkánk alapvető célja az volt, hogy partnereinkkel közösen egymás munkáját segítve bevezessük a festékpatronok szelektív gyűjtését. Amennyiben ezt nem tesszük, a kiürült festékpatronok városaink szeméttelepén köt ki, ahol a kazettatestekben található mérgező vegyületek /réz és cink/ lebomlása súlyosan károsíthatja környezetünket. Ahhoz, hogy ez a szelektív gyűjtés valóban sikeresen működjön, az egyik legfontosabb eszköz a környezettudatos szemlélet kialakítása, melyet környezeti neveléssel lehet elérni. Mindezekhez szükség van arra, hogy ügyfeleink felé feltárjuk a környezeti problémákat és megmutassuk a megoldási lehetőségeket.

Modern irodáink legszembetűnőbb környezetszennyező eszközei a másoló és nyomtatógépeink, amennyiben nem gondoskodunk ezen berendezések által termelt hulladékok megfelelő elhelyezéséről, újrahasznosításáról. A papír felhasználás mellett jelentős környezeti tényezők: az energia felhasználás, az ózon kibocsátás, a zaj kibocsátás. Emellett veszélyes anyagnak számít a festék, és nehezen kezelhető hulladékot képeznek az életciklus alatt felhasznált kopóalkatrészek, és maga az elhasználódott berendezés is.

A folyamatos technikai újítások eredményeképpen jelentősen csökkent az ózonkibocsátás, és a veszélyes anyagok felhasználása is /a kellékanyagok nagy részét szerves anyagokból állítják elő/. A digitális technológia áttörést hozott a zajkibocsátásban: a leghangosabb munkafolyamatot jelentő papír behúzás és szortírozás elektronikusan zajlik. A berendezések energiafelhasználása is jelentősen lecsökkent az elmúlt években, és a papírtakarékosság elősegítésére is számos újítás született. Az elrontott másolatok kiküszöbölésére olyan intelligens funkciókat építettek a gépekbe, mint a próbamásolat készítése és az automatikus elforgatás. A berendezések ma már újrafelhasznált papírokkal is működhetnek.

 recycle

 

A szelektív gyűjtésnek köszönhetően cégünkhöz visszakerült kazettatestek hazai -felújítással, után gyártással foglalkozó- cégekhez kerülnek, melyek a bekerült patronokat szakszerűen szétszedik, az elhasznált részeket kicserélik, feltöltik és felújított kazettaként újra értékesítik. A továbbiakban nem hasznosítható anyagokat szakszerűen megsemmisítik. Így kérjük kellékanyag vásárlásakor amennyiben teheti mérlegelje, "újonnan előállított termékre" van szüksége, vagy megfelel önnek az újrahasznosított anyagokból készült "felújított" kellék.

 

Nagyon fontos, hogy ne csak a lehetőséget adjuk meg partnereinknek a veszélyes hulladékok gyűjtésére, hanem érdekeltté is tegyük őket ebben. Ezért ügyfeleinktől új lézerkazetta, tintapatron vásárlásakor az újrahasznosítható kiürült kazetta- illetve patrontesteket visszavásároljuk, a továbbiakban nem hasznosítható kellékeket díjmentesen átvesszük.

Környezetünk védelmét csak folyamatos odafigyeléssel, összefogással érhetjük el, hiszen ez mindannyiunk jövőjét szolgálja!!!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt!